· 

Een blaadje omslaan...

Enkele foto's van de eerste jaren.  Mijn allereerste geboortekaartje, een logo, schilderijen, geboortekaartjes, stages, sprookjesboeken, nieuwjaarsbrieven, kinderatelierfeestjes oh zo veel, huwelijkskaarten, .. fijn om de kleuren nog eens te zien .. jawel, vroeger mocht het allemaal goed fel zijn zoals grasgroen met fel turkoois haha .. vandaag is het iets gedempter allemaal, wat ook heel mooi is! Oudroze met  beige of zachtblauw... elke periode heeft zijn charme!

 

Hoe kan ik deze post beginnen ... ik keek naar mijn oude albums vol kaartjes die de klantjes kwamen bekijken... sinds 2006 .. het jaar van mijn allereerste geboortekaartje ... een draakje.

Het rommelt al een tijdje nu .. al zeker sinds ik 50 ben .. het doet wat met een mens.  En dus heb ik besloten mezelf een cadeautje te geven .. deze post .. met foto's, voor mezelf.  Even in de tijd duiken. Een manier om iets af te sluiten, iets los te laten, om ruimte te maken voor iets nieuws.  Grappig .. dit is zo van deze tijd ... Ik ben op dat vlak dan toch mee!  :-)

L'Atelier d'Aureline bestaat nu al iets meer dan 15 jaar ... maar het voelt niet meer zoals vroeger.  Dat is ook normaal .. de tijden veranderen, ik verander, .. en vooral mijn doel in het leven is veranderd. Zo moeilijk om dingen los te laten, om te beseffen dat ik eigenlijk niet meer 'Aureline' ben .. want zo heb ik me zolang gevoeld ... Aureline, niet gewoon Marianne.

Aureline dat is een werk van  jaren, van passie voor het illustreren, van mijn liefde voor kinderen en vooral ook een manier om mezelf uit te vinden, en me een levensdoel te geven. Eindelijk kon ik iets zelf! Iets echt goeds! Iets dat mensen mooi vonden en er later zelfs centjes voor betaalden.  De ideetjes kwamen vanzelf, en vooral .. de klantjes kwamen vanzelf! Geen reclame, geen professionele website, geen google ads of SEO of instagram, facebook .. het begon met mond-aan-mondreclame en een flyertje in de bibliotheek.  Als ik mijn eerste werkjes bekijk voel ik de passie, de goesting en het plezier van het geven alsof het gisteren was.  Ik moet aan mezelf toegeven dat dat de mooiste tijd was.  Maar ik voel al enkele jaren dat mijn focus ergens anders ligt .. of zou moeten liggen.  Nieuwe bedrijfjes starten op, met jongere dames die zoals mij 15 jaar geleden hun passie zijn gaan achtervolgen en vol plezier en overgave nieuwe kaartjes, nieuwe stijlen schilderen of tekenen met de PC.  en zo hoort het.  Maar het maakte me de laatste jaren enorm ongelukkig.   En eerlijk, soms zit ik meer te kijken naar wat anderen maken, hun aantal likes, hun volgers, .. en het maakt me diep ongelukkig eigenlijk.  En dus wil ik het nu loslaten. Ruimte maken voor iets anders.  Me focussen op mijn taallessen en terug schilderen voor mezelf. En natuurlijk voor zij die me alsnog vinden en een Aureline-kaartje wensen.. maar ik wil me niet bezighouden met SEO, google, likes, .. Dit maakt me echt ziek en ongelukkig. 

Vandaag al heb ik eigenlijk zin om vogeltjes te schilderen, taartjes, .. en deze op kussens te bedrukken, voor in onze living .. en rustig werken aan de opdrachten die ik momenteel heb .. maar de druk is weg, sinds enkele dagen, en dat voelt goed.  Want het valt me plots op dat ik zolang niet meer gewoon voor mijn plezier en voor mezelf schilderde .. en dat wil ik graag terug doen of niet .. we zien wel!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact:

marianne@aureline.be

0474 415 670

Bergstraat 19, 3870 Mettekoven