Franse lessen en conversatie voor particulieren

Het lijkt een beetje raar zo tussen mijn illustraties, maar sinds bijna 5 jaar ben ik naast illustratrice ook taaltrainer geworden!

Als native speaker dompel ik je onder in de Franse woordjes en grammatica maar wil ik de cursisten vooral zelfvertrouwen geven om zonder schroom dat wijntje in het Frans te bestellen.  

Prenons un café ensemble et conversons! Parlons de la pluie et du beau temps, des verbes et des mots, prenons le téléphone en français et surtout ..

n'ayons plus peur des mots!

Privéles Frans op maat met een mix van conversatie en zelfstudie

 Wat is inbegrepen in het lespakket?

  • 10 hoofdstukken met grammatica, vocabularium en oefeningen toegespitst op uw noden = maatwerk! Dit wordt na ons gesprek door mij volledig uitgewerkt, aangepast aan wat we besproken hebben. Je krijgt de cursus niet in 1x maar les per les.
  • 1 uur online introductie = hier ga ik met u praten over wat u wenst, uw verwachtingen, uw noden, ... ik zal een beetje (of veel) frans met u praten.  Dit is niet om u te doen panikeren, maar wel om te horen waar uw niveau ligt, waar u nood aan heeft.  We spreken samen een plan van aanpak af.  We doen dit gewoon per skype ... goed ingeburgerd tegenwoordig bij de meesten.
  • 10 x 30 minuten intens frans converseren (na elk hoofdstuk) = u plant dit in zodra u klaar bent met het hoofdstuk dat ik u gaf.
  • Een heel handig document met alle typische fouten die nederlandstaligen maken in het frans ... en u nooit meer zal doen!
  • Correctie van de oefeningen, bekijken van mails die u misschien moest schrijven, beantwoorden van alle mogelijke vragen ivm het Frans
  • Eventueel aan te vullen met extra uren conversatie of een tweede lespakket hierop volgend.
  • Het belangrijkste = mijn eerste taak is om uw zelfvertrouwen te geven om vooruitgang te boeken en te durven Frans spreken.

De prijs bedraagt = 150 euro ( = 6 uur online conversatie + theorie + oefeningen + coaching)

(eventueel te betalen in 2x  = 80 euro voor 1 uur intro en 5 hoofdstukken + 70 euro voor de volgende 5 hoofdstukken)

Je kan ook kiezen voor losse lesuren met een minimum van 3 lesuren per skype = we gaan dan intensief converseren.  Ik geef u ook theorie en oefeningen mee om zelf aan de slag te gaan. (25 euro per uur)

Cursus frans voor particulieren = mix conversatie én zelfstudie OF losse lesuren

Mix van online conversatie en zelfstudie van een door mij gemaakt lespakket.  MAATWERK.  Je kan eventueel ook gewoon per uur franse conversatieles vragen.  Dan betaalt u per uur, met een minimum van 3 uur, te verspreiden over 2 à 3 weken.

€ 150,00

Een greep uit onze lessen :

Werkwoorden en tijden - zakelijke mails - beleefdheidsformules - avoir et être - verbes pronominaux - adjectieven en substantieven - qui/que/dont/où - Vragende zinnen - hypothetische zinnen - telefoneren - technisch vocabularium,  ...

Franse lessen ... voor wie?

 

Ik spits me voor deze lessen toe op volwassenen en studenten die frans willen of moeten leren ivm hun studie, hun werksituatie, een droom die ze willen verwezenlijken, ...

Daar ik ook les geef aan bedrijven via taalbureaus wil ik me via mijn eigen website enkel richten op particulieren en niet op bedrijven.  Zo blijf ik loyaal tegenover iedereen, wat ik erg belangrijk vind.

Misschien heeft u frans nodig voor een nieuw werk? 

Of verhuist u naar Frankrijk?  Misschien vindt u het zo'n mooie taal dat u er geen genoeg van kan krijgen?

Voor elke reden zorg ik voor een aangepast programma. 

Ik werk een gepaste cursus uit aan de hand van het vele materiaal dat ik gaandeweg bij elkaar heb gesprokkeld. 

U maakt thuis de oefeningen, leert de grammatica en vocabularium die ik u gaf, en zodra u klaar bent plannen we een les van  30 minuten in om samen intensief te converseren.  Dit kan over specifieke werkgerelateerde onderwerpen gaan, of over - Franse - koetjes en kalfjes.  De verbetering van de gemaakte oefeningen en mails doe ik buiten de online les om volledig te kunnen focussen op het gesprek.

Waar en  hoe?

Ik was op zoek naar de ideale combinatie om op een snelle en efficiënte manier resultaat te boeken, zonder dat het te duur wordt! 

Al denkend kwam ik dus uit op een mix tussen zelfstudie én conversatie online. 

Om goed frans te kunnen praten kan je er niet omheen : je moet grammatica, vocabularium leren en oefeningen maken.

Dit kan je makkelijk zelf maar je hebt hiervoor wel begeleiding nodig, en een fijne cursus! Hier zorg ik voor. 

Daarnaast is het spreken natuurlijk essentieel!

Dit leer je niet in je cursus maar door te praten .. met mij dus. 

Ik voorzie een lessenpakket van 10 hoofdstukken, elk vergezeld van een online gesprek van 30 minuten, eventueel verhoogd naar 1 uur.

Dus 6 uur of meer intensieve conversatie + 1 introductieuur + thuis op uw eigen ritme de grammatica + vocabularium leren en oefeningen maken.

Uit ervaring weet ik dat je het vooral leert door gewoon te praten, over vanalles, maar je moet toch ook grammatica leren, anders blijf je fouten maken.  Ik let op de foutjes, en zorg ervoor dat u ze stilaan probeert weg te werken.

Skypen kan in de dag, in de avond, .. 

30 minuten kunnen vrij makkelijk ingepland worden.

Wie ben ik?

Ik ben Marianne. 

 

Sommigen kennen me van de illustraties die ik al jaren maak onder L'Atelier d'Aureline.  Maar sinds een 5-tal jaren werk ik ook als zelfstandig taaltrainer Frans en Nederlands voor bedrijven via 2 erkende taalbureaus.  Gaandeweg heb ik voor mijn cursussen heel veel lesmateriaal en ervaring bij elkaar gesprokkeld om franse lessen te geven.  Zakelijk frans maar ook vooral heel veel conversatie.  Dit is vaak een moeilijk punt.  We hebben allemaal wel franse les gekregen op school maar praten .. aie aie!

Deze drempel wil ik voor mijn klanten nu zo laag mogelijk houden en ze helpen om zonder schrik een aardig woordje frans te 'klappen'. Neen, dit gaat niet vanzelf! Er is motivatie nodig en geduld.  Maar ik denk dit op een vrolijke manier te kunnen brengen.  In mijn carrière vond ik maatwerk steeds enorm belangrijk.  Luisteren naar de wensen van mijn klanten en hierop ageren.  Zowel voor de illustraties, de workshops of de taallessen. 

Oh ja!  Ik ben native speaker Frans en ik hou enorm veel van Frankrijk, van een wijntje drinken op een terrasje, van vrolijkheid en optimisme!

 

Contact:

marianne@aureline.be

0474 415 670

Bergstraat 19, 3870 Mettekoven

GEBOORTEKAARTJES - COMMUNIEKAARTJES - SPROOKJESBOEKEN - ILLUSTRATIES

Ik woon en werk in Mettekoven, te LIMBURG, maar ben ook regelmatig in ANTWERPEN