Het verhaaltje achter het kaartje op maat

Wat is het heerlijk om een kaartje op maat te kunnen schilderen.  Ik luister naar wat bij de mensen past,wat ze uniek maken, en soms gaat het snel, soms is het even zoeken ... tot er plots iets tevoorschijn komt waarvan we denken ... dat is het!  Hieronder wil ik graag enkele kaartjes voorstellen, met een verhaaltje.  Er zijn er zoveel meer, maar af en toe probeer ik deze pagina aan te vullen.

Kledingzaak te Sint-Truiden : L' Histoire de Roo

Logo-ontwerp kledingzaak
Logo ontwerp winkel

Het is al eventjes geleden want de zaak bestaat al 5 jaar, en is een begrip in Sint-Truiden geworden.  Carine De Roo kwam met haar dochter vertellen over het nieuw avontuur dat ze wilde starten. Een kledingwinkel waar vrouwen zich thuisvoelen, meer bepaald moeders en dochters.  Het mocht een dame zijn, maar graag niet te kinderachtig.  Een elegante shoppende dame.  Het lijkt wel Carine te zijn, met haar donker kapsel.  Carine heeft daarna een logo van gemaakt, en gebruikt haar dametje op alle marketingmateriaal.  Ze doet dit zelf en met veel smaak.  Flyers, tassen, logo's met aankondigingen op Facebook, ... elke keer een beetje anders, maar telkens met haar dametje.  Trots ben ik hierop! En blij dat het winkeltje heel goed draait!

http://www.lhistoirederoo.be/

Recht in de poussette : Teo's kaartje

Originele geboortekaartjes op maat door ontwerper
Geboortekaartje en doopsuikerpresentatie

Heel blij dat ik deze mooie presentatie mocht maken! Teo is het eerste kindje van Reini en Anton, die bij mij ook hun huwelijkskaart hebben laten maken.  Ze wilden graag iets zacht, passend bij de drie knuffelschaapjes die mama al had gekozen.  Het werd een lief mannetje dat met ballonnen in zijn poussette beland.  De ballonnen waren ook een onderdeel van de huwelijkskaart, en hiermee werd dan ook gespeeld.  Voor Teo maakte ik een volledig nieuwe presentatie : de herinneringendoos met hierin bedrukte hoge dozen, gecombineerd met blikken dozen in de zachte kleuren die ook de schaapjes hebben van mama. Dit noem ik de 'luxe' variant.  :-)

De dozen zijn prachtig geworden, en gedrukt in hetzelfde conquerorpapier dan de kaartjes!

Verder een kinderpresentatie : met een koffer waarop ik ook accenten heb geschilderd, en dus geen sticker, gevuld met potlooddoosjes voor de kinderen.

Een zachte uitstraling, voor Teo.

Oscar's kaartje en doopsuiker

Doopsuikerpresentatie herinneringendoos vlinderdoosjes
Doopsuikerpresentatie in herinneringendoos met vlinderdoosjes

Oscar is een beetje veel te vroeg geboren.  Maar gelukkig was het meeste al klaar, en heb ik gewoon extra snel alles afgewerkt.  Broertjes bij elkaar.  Op een schommel.  Lief en stoer tegelijk.

De kersenboom uit de tuin mocht er zeker op, mét kersen, al zijn ze in juni te plukken.  

Het rode staat mooi met het lichtblauwe.  

Een knuffeltje in de boom houdt een vlagje met de naam erop.

Is het niet lief? 

De wolkjesdozen snij ik zelf en natuurlijk passen ze mooi bij het schilderijtje waar ook wat wolkjes op staan geschilderd.

Een lief schilderijtje dat nu hangt naast het schilderij van grote broer!

Elise's kaartje en doopsuiker

Geboortekaart op maat voor meisje
Geboortekaart meisje met ijskar en bijpassende doopsuiker

Kaartje op maat en bijpassende doopsuikerpresentatie.  Het eerste kindje van mama en papa, dat is heel bijzonder.  Mama en papa kregen twee voorstellen, dit, helemaal nieuw dat ik hen influisterde, en een ander voorstel dat ik ook even uittekende toen ze bij me op bezoek kwamen.  

Met plezier kozen ze voor dit! Voor mij de eerste keer dat ik een ijskar mocht schilderen.  Ook konijntje mocht erbij, met een ijsje.

Een feetje tovert discobolletjes op het ijsje van het meisje.  Extra leuk ... eigenlijk zitten ze midden op een plekje waar heel veel ijsjes worden gegeten, dus het concept pastte perfect bij hen!  Ik koos voor een zacht kleurpalet : zachtgeel met roos.Suikerboontjes, lintjes, .. natuurlijk allemaal bij elkaar passend.

Samen met een babyborrelkaartje en snoeplabels werd het een vrolijke presentatie!

De houten herinneringendoos, met het schilderijtje terug met de hand geschilderd op het deksel, wordt door de ouders daarna gebruikt om Elise's eerste schatten te bewaren.  Een echte heirloom.

Olivia's eerste communie : communiekaartje, menu, uitnodiging

Communiekaart op maat met schilderijtje
Communiekaart op maat met schilderijtje

Het was een ontroerende, intense samenwerking, met de mama van Olivia die het kaartje als verrassing wilde houden voor de papa en het communicantje.  Spannend natuurlijk!  

Mama vertelde me het verhaal achter de geboorte van Olivia, en ook hoe ze zo lief is met haar kleine broertje!  En ook dat Olivia, zoals vele meisjes, houdt van zingen, dansen, muziek en natuurlijk mooie kleedjes en vlechtjes in het haar.  Het is haar communie!  

Lente! Feest! Bloesem!

En vogeltjes in de lucht en bloemetjes in het gras.  En de eerste vlindertjes ook! 

Ik maakte het schilderijtje op maat, waarop ook Olivia's knuffeltje niet ontbreken mocht.  

Natuurlijk heeft ze haar communiekleedje aan, en broertje zijn mooiste pakje.  Van het schilderij werd er een menukaart gemaakt, en uitnodigingen.  

En het schilderijtje heeft nu een plekje in  Olivia's huisje.

Contact:

marianne@aureline.be

0474 415 670

Adolf Queteletlaan 36 2650 Edegem

(opgelet, dit is een prive-adres)