· 

Geboortekaartjes en doopsuiker met een verhaal

 

Wat is het heerlijk om een kaartje op maat te kunnen schilderen.  Ik luister naar wat bij de mensen past,wat ze uniek maken, en soms gaat het snel, soms is het even zoeken ... tot er plots iets tevoorschijn komt waarvan we denken ... dat is het! 

Hieronder enkele persoonlijke kaartjes met bijpassende doopsuiker die ik maakte in 2018

Geboortekaart in opdracht Papeterie Leysen : maantje

 

 

Dit kaartje is het derde uit de rij.  3 zusjes! 

Ik ontwierp telkens het schilderijtje voor het kaartje, maar Papeterie Leysen uit Antwerpen drukte de kaartjes en maakte de doopsuiker.

Elke keer kreeg de maan een plekje, al zeker voor het eerste meisje dat Luna heet (als ik me niet vergis).  

En dit is het laatste kaartje, met de 3 zusjes samen. 

Het is een winterkaartje, in januari werd Noa immers geboren, omringd door haar grote zusjes.

 

Geboortekaartje uit de collectie, gepersonaliseerd met naam en doopsuiker

Papa en mama wilde graag dit collectiekaartje en geen ander!

Ze kregen een proef zodat ze zagen hoe het er in het echt uitziet.

Maar ook collectiekaartjes worden bij mij gepersonaliseerd, en in dit geval met de naam die ik apart schilder en op het kaartje zet.

Er werd ook een herinneringendoos geschilderd, en gevuld met de lieve wolkjesdozen en voor de kinderen maakte ik een leuke kleurblaadjespresentatie.  Ik teken de tekening opnieuw en druk op het mooie conquerorpapier, zodat het een echt kleurkaartje wordt, dat is eens iets anders dan snoep.  Elk kaartje kreeg een kleurpotloodje erbij.

Ook bladwijzers werden er gemaakt!

Geboortekaartje en doopsuikerpresentatie van Nina ... op een zwaantje!

Een lief kaartje voor een zusje!  Grote zus tovert haar babyzusje de mooiste wensen, en de huispoes kijkt mee.  Babyzusje zit op een zwaantje.

De kleuren mochten lief en roos zijn, gecombineerd met een zachte ondergaande zon... Een winterzonnetje ... eerder herfstzonnetje want Nina wilde graag al in november komen!  En ja, het wordt bijna een familiebedrijfje want Emiline hielp graag mee met de zeephoudertjes te vullen!

Geboortekaartje en doopsuikerpresentatie van Pauline: zeilbootje en schommeltje.

 

 

Pauline is het kleine zusje van Maxim en Marie.  Maxim en Marie zijn fervente kleine zeilertjes, en dus mochten ze allemaal in het zeilbootje op de voorkant van het kaartje.  De binnenkant van het kaartje was dan weer speciaal voor Pauline.  Het huisje staat erop, en Pauline op de schommel in de tuin.  Het kaartje telt dus 2 schilderijtjes, wat natuurlijk ook weer mooi in de kamer zal staan!

Vicky maakte zelf de doopsuiker, maar toch een beetje in overleg.  Zo kozen we uiteindelijk voor de combinatie zeepflesjes met vlinderdoosjes in de herinneringendoos.

De vlindertjes op de doos is een idee van Vicky! Heel mooi vind ik dat.

Ook voor de kinderen werden er speciale dingetjes gemaakt zoals spiegeltjes en snoepzakjes.

 

 Geboortekaart en herinneringendoos van Liv : midden in de bloesem !

 

 

Dit kaartje ligt me nauw aan het hart! Het eerste kaartje dat ik mocht maken voor een mama en papa uit het mooie Haspengouw! Waar we nu ook wonen.  De mensen uit Haspengouw zijn terecht fier op hun streek, en natuurlijk mocht dit geboortekaartje de sfeer van hier krijgen.  Daarom ook niet 1 maar 2 bloesembomen, een kleine fruitboomgaardje al, met de typische grote fruitkisten.  De twee poesjes van het huis mochten niet ontbreken! En Liv ligt nu lekker te slapen in haar wiegje.

Naast het kaartje mocht ik ook de herinneringendoos maken, die de suikerboontjes zal dragen die oma met liefde heeft gemaakt!

Koers naar mooie avonturen!

 

Olivier kreeg er een broertje bij.  Wat is hij fier!

Voor de klasgenootjes heeft Olivier kleurplaatjes gekregen, in hetzelfde mooie papier dan het kaartje.  Eens iets anders dan snoepjes : de kinderen krijgen elk een kleurkaartje om in te kleuren.  Daarnaast heb ik wolkjesdoosjes en snoepbuideltjes gemaakt, die mama en papa zelf hebben gevuld. Het thema werd de zee! Dat pastte goed bij Olivier's kaartje.  Samen op een bootje, varend naar de wijde wereld.

Geboortekaart en doopsuikerpresentatie van Nathan : Playing on my piano ...

 

Nathan heeft veel geluk met zijn twee grote zusjes! Papa en mama zijn muzikaal aangelegd en daarom mocht er een piano op het schilderijtje staan.  Nathan speelt vrolijk piano terwijl zijn zusjes kijken en luisteren.  Klein zusje heeft haar eendje bij van haar geboortekaartje, en ook een uiltje komt piepen, een kleine herinnering aan het geboortekaartje van het ander zusje.  Kleine details die het kaartje weer persoonlijk maken.  Natuurlijk mocht de grote familiekoffer niet op het kaartje ontbreken, een oude koffer die ik mocht gebruiken voor de doopsuikerpresentatie.  Een presentatie met bedrukte doosjes en plexidoosjes met een magneetje.

Nathan kreeg ook silhouettebuideltjes als snoepzakje en een plexiplaat om aan de deur te hangen.

De drie musketiers!

 

Een voor allen, allen voor één! 

Zo simpel was het! En heerlijk om te maken.  De drie musketiers samen.

3 broertjes bij elkaar.  Wat gaan ze pret hebben samen!

Mama wist al helemaal wat ze graag wilde voor haar derde kaartje, derde zoontje.

Aan mij om het zo mooi mogelijk te schilderen.  Een leuk nostalgie-momentje, al schilderend denkend aan de toekomstige kwajongensstreken van deze broertjes, grote hoeden, zwaarden en kastelen. 

 

Een tipi voor Arne

 

Arne is geboren! Een broertje voor Seppe om heerlijk te spelen met de treintjes!  Samen met papa en mama hebben we een speels kaartje bedacht voor Arne.  Grote broer hangt fier de naamvlag op aan de tipi.  Kleine broer kijkt fier naar grote broer.  De kleuren heb ik sober gehouden, sober en stoer, passend bij het doopsuiker.  Blauw, oker, geel.  De binnenkant werd ook gelay-out met een tikkeltje oranje en bruin, op een lichtblauwe achtergrond.

Helemaal IN, met een leuke tipi!

Zsofi's kinderpresentatie en doopsuikerpresentatie

Helemaal verliefd op dit eenvoudig maar poëtisch kaartje! 

Papa is boomchirurg! Dus het moet een mooie boom worden, met een herfstig tafereeltje. 

Zsofi ligt rustig te slapen, omringd door lieve bosdiertjes, in een schattig rood manteltje.

Voor de kinderen maakte ik dit mooi valiesje, gevuld met glazen potjes met maltezers en suikerbonen.  Bruin en roos en goud.  

 

 

 

Voor de volwassenen hebben we gewerkt met de herinneringendoos, waar ook het schilderijtje op geschilderd wordt.  

Deze werd gevuld met wolkjesdozen en zeeppompjes gevuld en gestrikt met een gouden bedeltje.

De louboutins van Aurélie's kaartje

Aurélie is geboren! Mama houdt heel erg van Louboutins.  Samen hebben we dit schilderijtje ontworpen.  Een echt meisjeskaartje met een meisje dat mama's schoentjes past, en grote broer in zijn jagerskostuumpje helpt zijn zusje bij het passen.

Voor de kinderpresentatie heb ik zelf de doosjes ontworpen en gesneden, met een silhouette van een meisje in mama's schoenen. Het kindervaliesje is ook beschilderd, net als de grote herinneringendoos voor de doopsuikerpresentatie.  In die presentatie zitten schattige wolkjesdozen.  Ook die teken en snij ik zelf.  Helemaal uniek! :-)

 

Recht in de poussette : Teo's kaartje

Originele geboortekaartjes op maat door ontwerper
Geboortekaartje en doopsuikerpresentatie

Heel blij dat ik deze mooie presentatie mocht maken! Teo is het eerste kindje van Reini en Anton, die bij mij ook hun huwelijkskaart hebben laten maken.  Ze wilden graag iets zacht, passend bij de drie knuffelschaapjes die mama al had gekozen.  Het werd een lief mannetje dat met ballonnen in zijn poussette beland.  De ballonnen waren ook een onderdeel van de huwelijkskaart, en hiermee werd dan ook gespeeld.  Voor Teo maakte ik een volledig nieuwe presentatie : de herinneringendoos met hierin bedrukte hoge dozen, gecombineerd met blikken dozen in de zachte kleuren die ook de schaapjes hebben van mama. Dit noem ik de 'luxe' variant.  :-)

De dozen zijn prachtig geworden, en gedrukt in hetzelfde conquerorpapier dan de kaartjes!

Verder een kinderpresentatie : met een koffer waarop ik ook accenten heb geschilderd, en dus geen sticker, gevuld met potlooddoosjes voor de kinderen.

Een zachte uitstraling, voor Teo.

Oscar's kaartje en doopsuiker

Doopsuikerpresentatie herinneringendoos vlinderdoosjes
Doopsuikerpresentatie in herinneringendoos met vlinderdoosjes

Oscar is een beetje veel te vroeg geboren.  Maar gelukkig was het meeste al klaar, en heb ik gewoon extra snel alles afgewerkt.  Broertjes bij elkaar.  Op een schommel.  Lief en stoer tegelijk.

De kersenboom uit de tuin mocht er zeker op, mét kersen, al zijn ze in juni te plukken.  

Het rode staat mooi met het lichtblauwe.  

Een knuffeltje in de boom houdt een vlagje met de naam erop.

Is het niet lief? 

De wolkjesdozen snij ik zelf en natuurlijk passen ze mooi bij het schilderijtje waar ook wat wolkjes op staan geschilderd.

Een lief schilderijtje dat nu hangt naast het schilderij van grote broer!

Elise's kaartje en doopsuiker

Geboortekaart op maat voor meisje
Geboortekaart meisje met ijskar en bijpassende doopsuiker

Kaartje op maat en bijpassende doopsuikerpresentatie.  Het eerste kindje van mama en papa, dat is heel bijzonder.  Mama en papa kregen twee voorstellen, dit, helemaal nieuw dat ik hen influisterde, en een ander voorstel dat ik ook even uittekende toen ze bij me op bezoek kwamen.  

Met plezier kozen ze voor dit! Voor mij de eerste keer dat ik een ijskar mocht schilderen.  Ook konijntje mocht erbij, met een ijsje.

Een feetje tovert discobolletjes op het ijsje van het meisje.  Extra leuk ... eigenlijk zitten ze midden op een plekje waar heel veel ijsjes worden gegeten, dus het concept pastte perfect bij hen!  Ik koos voor een zacht kleurpalet : zachtgeel met roos.Suikerboontjes, lintjes, .. natuurlijk allemaal bij elkaar passend.

Samen met een babyborrelkaartje en snoeplabels werd het een vrolijke presentatie!

De houten herinneringendoos, met het schilderijtje terug met de hand geschilderd op het deksel, wordt door de ouders daarna gebruikt om Elise's eerste schatten te bewaren.  Een echte heirloom.

Olivia's eerste communie : communiekaartje, menu, uitnodiging

Communiekaart op maat met schilderijtje
Communiekaart op maat met schilderijtje

Het was een ontroerende, intense samenwerking, met de mama van Olivia die het kaartje als verrassing wilde houden voor de papa en het communicantje.  Spannend natuurlijk!  

Mama vertelde me het verhaal achter de geboorte van Olivia, en ook hoe ze zo lief is met haar kleine broertje!  En ook dat Olivia, zoals vele meisjes, houdt van zingen, dansen, muziek en natuurlijk mooie kleedjes en vlechtjes in het haar.  Het is haar communie!  

Lente! Feest! Bloesem!

En vogeltjes in de lucht en bloemetjes in het gras.  En de eerste vlindertjes ook! 

Ik maakte het schilderijtje op maat, waarop ook Olivia's knuffeltje niet ontbreken mocht.  

Natuurlijk heeft ze haar communiekleedje aan, en broertje zijn mooiste pakje.  Van het schilderij werd er een menukaart gemaakt, en uitnodigingen.  

En het schilderijtje heeft nu een plekje in  Olivia's huisje.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact:

marianne@aureline.be

0474 415 670

Bergstraat 19, 3870 Mettekoven