Over gelukkig zijn zonder diploma ...

Naar de 45 ga ik al en ik voel me gezegend met een lieve man, twee grote meisjes en een piepklein meisje, en een stiefzoon die wat moeilijk heeft met leren.  Het leuke aan een stiefzoon, is dat je dichtbij staat, en toch op een afstand.  Dan zie je objectiever wat er scheelt.  Dat kan mijn lieve man dan weer met mijn grote meisjes doen.  Maar nu is het dus alle hens aan dek om de jongen alle kansen te geven om een toekomst te krijgen.  En in de heetst van de strijd valt er wel ... 'als je je diploma niet haalt loop je misschien achter de vuilkar! '  Tja, dat mag je niet zeggen, en is ook niet lief voor de vuilnismannen,maar soms zijn ouders van 17-jarigen echt ten einde raad ... En dan denk ik stilletjes ... tja, maar daar is niets mis mee en misschien wordt hij zo ook wel gelukkig.  En dus rij ik Emiline naar de crèche en zie een mijnheer die rustig het gras afmaait, een ander die de stoep poetst .. en tja, al zullen ze ook hun probleempjes hebben,  ze zien er niet ontevreden uit, zelfs best vredig.  

Ach, en nu zijn de gemoederen weer wat bedaard, en zetten we ons schrap voor de examens.  :-)

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact:

marianne@aureline.be

0474 415 670

Bergstraat 19, 3870 Mettekoven