De doopsuikerpresentatie van Otis

 

Otis is in een heel bijzondere tijd geboren ... het fijne is dat papa en mama alle tijd van de wereld hadden om van hun zoontje te genieten ... want familie en vrienden moesten even op de zijlijn wachten totdat ze kleine Otis mochten komen bewonderen.  Ik heb dus ook even gewacht met het presenteren van deze mooie presentatie die ik maakte.

Een herinneringendoos, met Otis en grote broer spelend op het strand.  En de doos is dan gevuld met het wolkjesdoosje die ik zelf snij, en een transparant doosje waar je de mooie suikerbonenkleurtjes kan zien.

De illustratie is natuurlijk zelf ontworpen en geschilderd en wordt mooi ingekaderd met de ouders meegegeven.

It's really handmade!

Emile's DIY-doopsuikerpresentatie

Wat een mooie doopsuikerpresentatie maakten de ouders van Emile!  Ik maakte het schilderij en het kaartje, en papa en mama maakten een heel moderne en natuurlijke uitvoering voor de doopsuiker.  Lavendel en andere natuurlijke elementen maken het geheel af en gevarieerd.  

Een geboortekaartje op maat voor Emile

Een prachtig kaartje, vind ik toch, op een heel mooi dik papier.  Papa en mama hadden een specifiek idee over de ilustratie.. dan hou ik altijd even mijn hart vast ... heb ik het goed begrepen ... is dit wat ze in hun hoofd hebben ... maar het is gelukt!  Ze wilden een sobere illustratie, modern.. grote broer met klein babybroertje dat uit het wiegje piept met handjes en voetjes.  Vrij monochrome kleuren, blauw, groen, bruin .. Ook het lettertype kozen ze mee.  Ik vind het erg mooi zo! Welkom Emile!

Samenzijn

Met deze Corona-tijden hebben we plots meer tijd om te doen wat we altijd moeten doen, dat voelen we allemaal ondertussen wel.  Tenzij je natuurlijk in de zorg werkt, dan zit je met heel andere doelen en levensbeschouwingen.. helaas.

Bij ons thuis zijn we redelijk gesettled in deze langzame manier van leven.  Fietsen, koken, doen, en regelmatig een bezoekje brengen aan onze mini-zoo in het dorp.  Bijna elke avond gaan we kijken naar de zwaan die op zijn eitjes ligt op een reusachtig nest, of een lief koppeltje wallaby's. Veel communiceren met de grote dochters en ook huiswerk maken met Emiline.  Dat meisje is blij want ze heeft eens een papa en mama met tijd! Ondertussen werken we wel, maar op een laag pitje. We lijken ons wel physiek ook trager voort te bewegen lijkt me zelfs. Voor mij is dit ook een tijd ook om mijn website eens te actualiseren ... mooie foto's erop, en nu met een watermerk .. mijn feetje van altijd, als silhouetje, wakend over ons allemaal en in bijzonder op zij die nu echt wel een goede fee kunnen gebruiken.

Franse lesjes voor kinderen tijdens het schooljaar

Vanaf 16 september start ik een nieuwe uitdaging!  Op zich niet helemaal nieuw voor mij.. maar toch.  Ik plan een cursus voor kleine kinderen, 1 uur Franse les per week.  Natuurlijk moet het spelenderwijs en vrolijk aan toe gaan, maar ik wil echt dat ze ook iets leren .. en onthouden!  Elke week bereid ik dan ook een echt lesje voor.  Die de kinderen mee naar huis mogen nemen.  Fijn als ze 's avonds voor het slapen nog eens het lesje doornemen met mama en papa.  dat doe ik vaak met Emiline met haar werkjes uit school en dit is voor ons altijd een bevoorrecht momentje.  De kinderen mogen ook een Frans kinderboekje meenemen om thuis te lezen.  De lessen zijn voor kinderen uit de derde kleuterklas, tot ongeveer 8-9 jaar max.  Ik geef even mee dat ik volledig tweetalig werd opgevoed .. en sinds enkele jaren ook Franse les geef in bedrijven.  Mijn cursisten hebben echt nood aan conversereren.  de grammatica, dat gaat meestal nog maar dat praten he! Dit wil ik nu ook spelenderwijs meegeven aan onze kleine kinderen, zodat ze zich al een beetje meer vertrouwd voelen met deze mooie Franse taal! 

Wanneer : we starten met een reeks van 11 lesjes in het najaar, op maandag, van 16.30 tot 17.30.  Nog enkele plekjes vrij.

Bergstraat 19 - 3870 Mettekoven (tussen Sint-Truiden, Borgloon en Tongeren)

 

De mooiste geboortekaartjes komen uit het hart

De mooiste geboortekaartjes zijn uniek, en komen uit het hart.  Bij mij, Aureline, begint het met het verhaal van de ouders, de broertjes, de zusjes, het seizoen waar babietje de wereld gaat zien, ... Ik vind het fijn om de ouders te mogen verwelkomen in mijn atelier, of naar hen te komen, in de mate van het mogelijke.  Mijn kaartjes zijn sprookjesachtig, gedetailleerd maar dicht bij de poëtische kinderwereld.  Ik luister naar hun verhaal, voel hun stijl aan, probeer uit hun verhaal punten te halen die voor hen belangrijk zijn.  En dan starten we met de schets.  Dat vinden ouders wel heel fijn! Als ze weggaan hebben ze een fotootje van de schets die we samen maakten! De eerste stap, heel concreet, naar hun eigen geboortekaartje.

Dat is bijzonder.  Daarna wordt er vrij intens gecommuniceerd en geschilderd.  Ik maak de schets op doek, daarna schilder ik in, en daarna wordt er gelay-out. Bij elke stap krijgen de ouders het werk te zien en kunnen ze laten aanpassen waar nodig.  Het leukste is het uitzoeken van een passend tekstje, een gedichtje, een quote, ..

Op die manier komen we tot een origineel en uniek geboortekaartje.  Recht uit het hart van papa en mama, en uit mijn hart.

Ik werk al vele jaren op die manier, en gelukkig weet men me nog te vinden. Het fijne is dat papa en mama ook zelf intens hebben kunnen meewerken aan hun kaartje. De trends veranderen door de jaren heen, en vandaag vind ik het ook fijn om eenvoudige geboortekaartjes te maken, met een handgeschilderde illustratie in aquarel, op een effen achtergrond.  Meer de scandinavische stijl. 

Door de jaren heen kreeg ik regelmatig fijne reacties.  Die zet ik nu op mijn webshop : www.sweetbyaureline.be

Geboortekaart voor twee broertjes, of twee zusjes

Vers van het penseel .. 2 nieuwe collectiekaartjes voor een broertje dat een broertje krijgt, of een zusje dat een zusje krijgt!

Samen de wereld verkennen, samen pret beleven, wat is er mooier?  Het zijn 2 collectiekaartjes, dus die kunnen zo besteld worden, maar er kan ook iets veranderd worden, of iets extra bij geschilderd worden! 

Handgeschilderde en unieke geboortekaartjes

Enkele van mijn laatste geschilderde kaartjes .. en 1 brievenhouder voor Kaat.   Sommige van deze kaartjes werden op maat geschilderd, anderen zijn geschilderd als collectiekaartje en kan u zo bestellen .. of met toch een kleine wijziging.

Een lief jongenskaartje in petrolblauw en beige kleurtjes

Dit jongetje reist zijn leven tegemoet! Samen met zijn liefste knuffeltje zweeft hij door de lucht met 3 grote ballonnen.

Het kaartje heeft trendy petrolblauwe tinten, samen met beige - camel kleuren.  Eenvoudig maar heel stijlvol.

Natuurlijk schilderde ik het met de hand.  Op de echte  illustratie staan ook nog wat wolkjes en vogeltjes.

Het kaartje is gelay-out met moderne stipjes maar het kan ook anders.

Dit is één van mijn nieuwe collectiekaartjes!

Gedrukt op mooi conquerorpapier.  

Originele wenskaarten en verjaardagsuitnodigingen

Wenskaartjes voor bijzondere gelegenheden.  Deze kaartjes vind je nergens anders dan bij mij, dus wel heel apart.  :-)  Een illustratie met soms een lieve quote.  Mijn favoriet : If you can dream it, you can do it! Deze kaart hangt ook bij mij in het atelier als print. Een groter formaat, ingekaderd met passe-partout.

Je kan immers van uw favoriete afbeelding een grotere print vragen, altijd op het mooie conquerorpapier, zo lijkt het net een echt schilderijtje! Eventueel met een naam, een datum, een quote erop.  Een wenskaart kost 2,5 euro.  De verjaardagsuitnodigingen kosten 1,5 euro per stuk.  Altijd met enveloppen erbij. A6 formaat. 

Wil je de kaartjes bijzonder ingepakt als cadeautje?  Dat kan ! Als u er 10 uitkiest worden ze in een doosje verpakt met strikje en bloempje. (enkel voor de 12X13 kaartjes).  Prijs is 20 euro voor een mooi doosje vol lieve kaartjes.

Communiekaartjes en communiebedankjes

Blij met de kaartjes die ik dit jaar maakte! Allemaal communiekaartjes, op papier geïllustreerd, maar soms ook op doek.

Het bijzondere aan de kaartjes is dat de kinderen in hun outfit geschilderd worden, en met hun hobbies! Olivia is een fervente turnster, Maxime houdt van voetbal en ging het ferrari museum bezoeken, Renée houdt van paardrijden, net zoals twee andere lieve meisjes. De tweeling Renée en Hélène kregen samen 4 illustraties, helemaal persoonlijk, en konden zo 4 verschillende communieprentjes uitdelen.  Gedrukt op mooi papier, met liefde geschilderd en ontworpen. Uitnodigingen, communieprentjes, menukaartjes en bedankjes, ... alles in een mooi en romantisch geheel.

Een persoonlijke illustratie voor kleine ondernemingen

Kledingzaak te Sint-Truiden : L' Histoire de Roo

Het is al eventjes geleden want de zaak bestaat al 5 jaar, en is een begrip in Sint-Truiden geworden.  Carine De Roo kwam met haar dochter vertellen over het nieuw avontuur dat ze wilde starten. Een kledingwinkel waar vrouwen zich thuisvoelen, meer bepaald moeders en dochters.  Het mocht een dame zijn, maar graag niet te kinderachtig.  Een elegante shoppende dame.  Het lijkt wel Carine te zijn, met haar donker kapsel.  Carine heeft daarna een logo van gemaakt, en gebruikt haar dametje op alle marketingmateriaal.  Ze doet dit zelf en met veel smaak.  Flyers, tassen, logo's met aankondigingen op Facebook, ... elke keer een beetje anders, maar telkens met haar dametje.  Trots ben ik hierop! En blij dat het winkeltje heel goed draait!

 

Geboortekaartjes en doopsuiker met een verhaal

 

Wat is het heerlijk om een kaartje op maat te kunnen schilderen.  Ik luister naar wat bij de mensen past,wat ze uniek maken, en soms gaat het snel, soms is het even zoeken ... tot er plots iets tevoorschijn komt waarvan we denken ... dat is het! 

Hieronder enkele persoonlijke kaartjes met bijpassende doopsuiker die ik maakte in 2018

Geboortekaart in opdracht Papeterie Leysen : maantje

 

 

Dit kaartje is het derde uit de rij.  3 zusjes! 

Ik ontwierp telkens het schilderijtje voor het kaartje, maar Papeterie Leysen uit Antwerpen drukte de kaartjes en maakte de doopsuiker.

Elke keer kreeg de maan een plekje, al zeker voor het eerste meisje dat Luna heet (als ik me niet vergis).  

En dit is het laatste kaartje, met de 3 zusjes samen. 

Het is een winterkaartje, in januari werd Noa immers geboren, omringd door haar grote zusjes.

 

Geboortekaartje uit de collectie, gepersonaliseerd met naam en doopsuiker

Papa en mama wilde graag dit collectiekaartje en geen ander!

Ze kregen een proef zodat ze zagen hoe het er in het echt uitziet.

Maar ook collectiekaartjes worden bij mij gepersonaliseerd, en in dit geval met de naam die ik apart schilder en op het kaartje zet.

Er werd ook een herinneringendoos geschilderd, en gevuld met de lieve wolkjesdozen en voor de kinderen maakte ik een leuke kleurblaadjespresentatie.  Ik teken de tekening opnieuw en druk op het mooie conquerorpapier, zodat het een echt kleurkaartje wordt, dat is eens iets anders dan snoep.  Elk kaartje kreeg een kleurpotloodje erbij.

Ook bladwijzers werden er gemaakt!

Geboortekaartje en doopsuikerpresentatie van Nina ... op een zwaantje!

Een lief kaartje voor een zusje!  Grote zus tovert haar babyzusje de mooiste wensen, en de huispoes kijkt mee.  Babyzusje zit op een zwaantje.

De kleuren mochten lief en roos zijn, gecombineerd met een zachte ondergaande zon... Een winterzonnetje ... eerder herfstzonnetje want Nina wilde graag al in november komen!  En ja, het wordt bijna een familiebedrijfje want Emiline hielp graag mee met de zeephoudertjes te vullen!

Geboortekaartje en doopsuikerpresentatie van Pauline: zeilbootje en schommeltje.

 

 

Pauline is het kleine zusje van Maxim en Marie.  Maxim en Marie zijn fervente kleine zeilertjes, en dus mochten ze allemaal in het zeilbootje op de voorkant van het kaartje.  De binnenkant van het kaartje was dan weer speciaal voor Pauline.  Het huisje staat erop, en Pauline op de schommel in de tuin.  Het kaartje telt dus 2 schilderijtjes, wat natuurlijk ook weer mooi in de kamer zal staan!

Vicky maakte zelf de doopsuiker, maar toch een beetje in overleg.  Zo kozen we uiteindelijk voor de combinatie zeepflesjes met vlinderdoosjes in de herinneringendoos.

De vlindertjes op de doos is een idee van Vicky! Heel mooi vind ik dat.

Ook voor de kinderen werden er speciale dingetjes gemaakt zoals spiegeltjes en snoepzakjes.

 

 Geboortekaart en herinneringendoos van Liv : midden in de bloesem !

 

 

Dit kaartje ligt me nauw aan het hart! Het eerste kaartje dat ik mocht maken voor een mama en papa uit het mooie Haspengouw! Waar we nu ook wonen.  De mensen uit Haspengouw zijn terecht fier op hun streek, en natuurlijk mocht dit geboortekaartje de sfeer van hier krijgen.  Daarom ook niet 1 maar 2 bloesembomen, een kleine fruitboomgaardje al, met de typische grote fruitkisten.  De twee poesjes van het huis mochten niet ontbreken! En Liv ligt nu lekker te slapen in haar wiegje.

Naast het kaartje mocht ik ook de herinneringendoos maken, die de suikerboontjes zal dragen die oma met liefde heeft gemaakt!

Koers naar mooie avonturen!

 

Olivier kreeg er een broertje bij.  Wat is hij fier!

Voor de klasgenootjes heeft Olivier kleurplaatjes gekregen, in hetzelfde mooie papier dan het kaartje.  Eens iets anders dan snoepjes : de kinderen krijgen elk een kleurkaartje om in te kleuren.  Daarnaast heb ik wolkjesdoosjes en snoepbuideltjes gemaakt, die mama en papa zelf hebben gevuld. Het thema werd de zee! Dat pastte goed bij Olivier's kaartje.  Samen op een bootje, varend naar de wijde wereld.

Geboortekaart en doopsuikerpresentatie van Nathan : Playing on my piano ...

 

Nathan heeft veel geluk met zijn twee grote zusjes! Papa en mama zijn muzikaal aangelegd en daarom mocht er een piano op het schilderijtje staan.  Nathan speelt vrolijk piano terwijl zijn zusjes kijken en luisteren.  Klein zusje heeft haar eendje bij van haar geboortekaartje, en ook een uiltje komt piepen, een kleine herinnering aan het geboortekaartje van het ander zusje.  Kleine details die het kaartje weer persoonlijk maken.  Natuurlijk mocht de grote familiekoffer niet op het kaartje ontbreken, een oude koffer die ik mocht gebruiken voor de doopsuikerpresentatie.  Een presentatie met bedrukte doosjes en plexidoosjes met een magneetje.

Nathan kreeg ook silhouettebuideltjes als snoepzakje en een plexiplaat om aan de deur te hangen.

De drie musketiers!

 

Een voor allen, allen voor één! 

Zo simpel was het! En heerlijk om te maken.  De drie musketiers samen.

3 broertjes bij elkaar.  Wat gaan ze pret hebben samen!

Mama wist al helemaal wat ze graag wilde voor haar derde kaartje, derde zoontje.

Aan mij om het zo mooi mogelijk te schilderen.  Een leuk nostalgie-momentje, al schilderend denkend aan de toekomstige kwajongensstreken van deze broertjes, grote hoeden, zwaarden en kastelen. 

 

Een tipi voor Arne

 

Arne is geboren! Een broertje voor Seppe om heerlijk te spelen met de treintjes!  Samen met papa en mama hebben we een speels kaartje bedacht voor Arne.  Grote broer hangt fier de naamvlag op aan de tipi.  Kleine broer kijkt fier naar grote broer.  De kleuren heb ik sober gehouden, sober en stoer, passend bij het doopsuiker.  Blauw, oker, geel.  De binnenkant werd ook gelay-out met een tikkeltje oranje en bruin, op een lichtblauwe achtergrond.

Helemaal IN, met een leuke tipi!

Zsofi's kinderpresentatie en doopsuikerpresentatie

Helemaal verliefd op dit eenvoudig maar poëtisch kaartje! 

Papa is boomchirurg! Dus het moet een mooie boom worden, met een herfstig tafereeltje. 

Zsofi ligt rustig te slapen, omringd door lieve bosdiertjes, in een schattig rood manteltje.

Voor de kinderen maakte ik dit mooi valiesje, gevuld met glazen potjes met maltezers en suikerbonen.  Bruin en roos en goud.  

 

 

 

Voor de volwassenen hebben we gewerkt met de herinneringendoos, waar ook het schilderijtje op geschilderd wordt.  

Deze werd gevuld met wolkjesdozen en zeeppompjes gevuld en gestrikt met een gouden bedeltje.

De louboutins van Aurélie's kaartje

Aurélie is geboren! Mama houdt heel erg van Louboutins.  Samen hebben we dit schilderijtje ontworpen.  Een echt meisjeskaartje met een meisje dat mama's schoentjes past, en grote broer in zijn jagerskostuumpje helpt zijn zusje bij het passen.

Voor de kinderpresentatie heb ik zelf de doosjes ontworpen en gesneden, met een silhouette van een meisje in mama's schoenen. Het kindervaliesje is ook beschilderd, net als de grote herinneringendoos voor de doopsuikerpresentatie.  In die presentatie zitten schattige wolkjesdozen.  Ook die teken en snij ik zelf.  Helemaal uniek! :-)

 

Recht in de poussette : Teo's kaartje

Originele geboortekaartjes op maat door ontwerper
Geboortekaartje en doopsuikerpresentatie

Heel blij dat ik deze mooie presentatie mocht maken! Teo is het eerste kindje van Reini en Anton, die bij mij ook hun huwelijkskaart hebben laten maken.  Ze wilden graag iets zacht, passend bij de drie knuffelschaapjes die mama al had gekozen.  Het werd een lief mannetje dat met ballonnen in zijn poussette beland.  De ballonnen waren ook een onderdeel van de huwelijkskaart, en hiermee werd dan ook gespeeld.  Voor Teo maakte ik een volledig nieuwe presentatie : de herinneringendoos met hierin bedrukte hoge dozen, gecombineerd met blikken dozen in de zachte kleuren die ook de schaapjes hebben van mama. Dit noem ik de 'luxe' variant.  :-)

De dozen zijn prachtig geworden, en gedrukt in hetzelfde conquerorpapier dan de kaartjes!

Verder een kinderpresentatie : met een koffer waarop ik ook accenten heb geschilderd, en dus geen sticker, gevuld met potlooddoosjes voor de kinderen.

Een zachte uitstraling, voor Teo.

Oscar's kaartje en doopsuiker

Doopsuikerpresentatie herinneringendoos vlinderdoosjes
Doopsuikerpresentatie in herinneringendoos met vlinderdoosjes

Oscar is een beetje veel te vroeg geboren.  Maar gelukkig was het meeste al klaar, en heb ik gewoon extra snel alles afgewerkt.  Broertjes bij elkaar.  Op een schommel.  Lief en stoer tegelijk.

De kersenboom uit de tuin mocht er zeker op, mét kersen, al zijn ze in juni te plukken.  

Het rode staat mooi met het lichtblauwe.  

Een knuffeltje in de boom houdt een vlagje met de naam erop.

Is het niet lief? 

De wolkjesdozen snij ik zelf en natuurlijk passen ze mooi bij het schilderijtje waar ook wat wolkjes op staan geschilderd.

Een lief schilderijtje dat nu hangt naast het schilderij van grote broer!

Elise's kaartje en doopsuiker

Geboortekaart op maat voor meisje
Geboortekaart meisje met ijskar en bijpassende doopsuiker

Kaartje op maat en bijpassende doopsuikerpresentatie.  Het eerste kindje van mama en papa, dat is heel bijzonder.  Mama en papa kregen twee voorstellen, dit, helemaal nieuw dat ik hen influisterde, en een ander voorstel dat ik ook even uittekende toen ze bij me op bezoek kwamen.  

Met plezier kozen ze voor dit! Voor mij de eerste keer dat ik een ijskar mocht schilderen.  Ook konijntje mocht erbij, met een ijsje.

Een feetje tovert discobolletjes op het ijsje van het meisje.  Extra leuk ... eigenlijk zitten ze midden op een plekje waar heel veel ijsjes worden gegeten, dus het concept pastte perfect bij hen!  Ik koos voor een zacht kleurpalet : zachtgeel met roos.Suikerboontjes, lintjes, .. natuurlijk allemaal bij elkaar passend.

Samen met een babyborrelkaartje en snoeplabels werd het een vrolijke presentatie!

De houten herinneringendoos, met het schilderijtje terug met de hand geschilderd op het deksel, wordt door de ouders daarna gebruikt om Elise's eerste schatten te bewaren.  Een echte heirloom.

Olivia's eerste communie : communiekaartje, menu, uitnodiging

Communiekaart op maat met schilderijtje
Communiekaart op maat met schilderijtje

Het was een ontroerende, intense samenwerking, met de mama van Olivia die het kaartje als verrassing wilde houden voor de papa en het communicantje.  Spannend natuurlijk!  

Mama vertelde me het verhaal achter de geboorte van Olivia, en ook hoe ze zo lief is met haar kleine broertje!  En ook dat Olivia, zoals vele meisjes, houdt van zingen, dansen, muziek en natuurlijk mooie kleedjes en vlechtjes in het haar.  Het is haar communie!  

Lente! Feest! Bloesem!

En vogeltjes in de lucht en bloemetjes in het gras.  En de eerste vlindertjes ook! 

Ik maakte het schilderijtje op maat, waarop ook Olivia's knuffeltje niet ontbreken mocht.  

Natuurlijk heeft ze haar communiekleedje aan, en broertje zijn mooiste pakje.  Van het schilderij werd er een menukaart gemaakt, en uitnodigingen.  

En het schilderijtje heeft nu een plekje in  Olivia's huisje.

 

Geboortekaartjes met elk een eigen verhaal!

Loa, Noa,Wannes, Melle, Amélie, Lukas, Vida, Charlotte, Henri 

Allemaal handgeschilderde geboortekaartjes met schilderijtje van dit voorjaar, soms met een verhaaltje zoals Lukas die later zeker een brommer van de papa krijgt, of gewoon een meisje aan het schommelen, want dat doen meisjes graag ...  Amélie kreeg een collectiekaartje, maar zelfs collectiekaartjes worden persoonlijk bij Aureline, en haar kaartje kreeg bijtjes bijgeschilderd en een echt bijennestje.

Elk kaartje, elk kindje krijgt een bijzondere aandacht waardoor papa en mama, soms, een beetje geduld moeten uitoefenen tot ze het resultaat kunnen zien... maar ik hoop dat het dit waard is!  

Een communieuitnodiging met persoonlijke illustratie

 

Trots op dit kaartje! Je kan bij Aureline een originele communieuitnodiging of lentefeestkaartje maken, met een handgeschilderde illustratie.  Ik gebruik de illustratie als collectiekaartje, en u kan het aankopen.  Yinthe houdt van haar hondje, én van paardrijden.  Dit zetten we samen op een kaartje.  Ze heeft haar eigen kleedje op het kaartje.

Dit kaartje kan herbruikt worden, ook een beetje veranderd indien gewenst, of, u vraagt uw eigen persoonlijke schildering die u na aankoop mee naar huis krijgt.

Ook communieprentjes kunnen gemaakt worden, met een fotootje van het kindje. 

Natuurlijk kan u ook labels, stickers of een hele presentatie laten maken voor het grote feest!

Is ze niet mooi zo? 

https://www.sweetbyaureline.be/c-1497211/communie-en-lentefeest/

Geboorteschilderij, doopschilderij, peter en meter

Al jaren vinden de klanten mij voor het maken van een bijzonder doopschilderij, communieschilderij of gewoonweg een feestschilderijtje zoals ik ze noem.

Het kan de hele familie zijn, of enkel het kindje, of een verliefd koppeltje. Dit schilderij werd gemaakt voor een lieve familie met 3 jongens! De familie gaat graag naar zee, en de fiere peter wilde graag iets bijzonder geven.  Het werd een schilderij van 40x40 cm, met de drie jongens erop geschilderd.

Een zeetafereeltje met op de T-shirts de verjaardagsdag van elk broertje.

Wil u ook zo'n schilderijtje laten maken?

Vraag het feestalbum, voor meer inspiratie!

Een lieve aftelkalender voor de kinderen

 

Zo! Hij is in druk! Een heuse aftelkalender voor kinderen is het geworden!  Met blokjes zodat ze zelf iets kunnen tekenen, en de dagjes afkruisen/afvinken/doorstrepen .. tot het volgende leuk evenementje!  Emiline heeft het al goed door, en telt af tot de Sint, tot Kerst, tot de verjaardag van grote zus ... (Op de foto nog een oude versie, de nieuwe komt er snel aan)

Daarnaast maakte ik ook een nieuwe versie van de verjaardagskalender. 

Ze zijn beiden te bestellen op de webshop ... of in het winkeltje! (geef een seintje zodat u niet voor een gesloten deur staat!)

 

Dream big little girl...and be cool little boy!

 

Enkele geboortekaartjes voor meisjes die ik al schilderde dit jaar.  Heel persoonlijk, met hart en ziel ontworpen, in samenspraak met papa en mama.  Elke keer kom ik een stukje in hun leven om met hen dit bijzonder moment op doek en dan op papier te zetten.

Broertje en zusje erbij, het huisje erbij, heel romantisch of iets stoerder.

Stuk voor stuk originele kaarten, beginnend van een schilderijtje op maat.

 

 

En ook de jongetjes krijgen een bijzonder schilderijtje, speciaal voor hen, met tipi, zeilbootje, aan zee, ...

Maar altijd volledig op maat bedacht, geschilderd en daarna gelay-out tot een uniek kaartje.

 

Zomerkamp schilderen en bakken met een toetsje frans

Knutselkamp voor kinderen,  regio Sint-Truiden - Borgloon - Heers

13-17 augustus, 9.30-15.30

5 dagen lang schilderen, bakken en illustreren!  Elke dag maken we mooie kunstwerkjes. Aureline werkt met echte mooie materialen zodat de kinderen echt trots kunnen zijn op hun werk.  Aan het einde van de stage hebben ze mooie en gevarieerde spulletjes voor in de kamer.  Kaarsen maken, schilderen, collages, met kraaltjes pimpen, ... veel te doen.  Fijn voor kinderen die echt heel graag schilderen en knutselen, en graag in een kleinere groep vertoeven. Aureline zorgt voor een leuke sfeer en mooie afwerkingen. 

Dit alles met een beetje frans erbij !  Mijn moedertaal is frans en naast mijn creatieve werk geef ik ook franse taalles aan volwassenen.  De kinderen al spelend laten kennismaken met het frans is voor mij een waar plezier en ze vinden het ook fijn om met het frans in contact te komen!

We bakken zelf cake of koekjes, of maken fruitsla.

Prijs : 115 euro voor de volledige week van 5 voormiddagen.  Eventueel per losse dagen te reserveren (25 euro/dag).  Alle materiaal inbegrepen, incl. prachtige kunstwerkjes, sapjes, fruit en/of wat ze hebben gebakken.   Aan het einde van de week hebben ze ook echt wel wat om te hangen in de kamer. 

MAX.  8 kinderen, zodat het een warm en gezellig groepje blijft. 

Leeftijd : tussen 4/5 jaar en 10/12 jaar.  Maar ik vraag mama en papa altijd eerst of knutselen en schilderen ook echt iets voor hun kind is.  

Waar?  Bergstraat 19 te Mettekoven

(makkelijk parkeren, tussen Sint-Truiden, Borgloon en Heers).

Verjaardagsfeestjes

Met het atelier kunnen nu ook creatieve verjaardagsfeestjes bij mij thuis georganiseerd worden! Vroeger was het in de living, in de keuken... altijd wat gebrekkig qua infrastructuur, maar zo leuk om te geven! Nu kan het in een echt atelieetje.  Ok, het is niet groot, maar wel gezellig! 

De kinderen maken een schilderijtje, of een nachtlampje of een collagepopje, een moodbord zelfs...  We doen het samen : ik teken, de kinderen schilderen, ik werk af.

Ik serveer hierbij huisgemaakte appelcake, en natuurlijk mogen mama, papa, ... erbij blijven en foto's trekken, of mij meehelpen schilderen zelfs.

Leuk om te doen voor kinderen uit Borgloon, Sint-Truiden, Heers, ... 

Meer info op de site of veel foto's te bekijken op facebook!

 

We verhuizen bijna!

Midden in de natuur, om heerlijk te wandelen en te genieten...

Lieve reacties en mooie foto's

 Ooit kreeg ik dit vertederend fotootje van een klant. 

Haar dochtertje Leonoor dat haar schilderijtje aait dat ik

voor haar maakte als geboortekaartje. 

Leonoor zal nu wel 8-9-10-11 jaar zijn misschien...

Ik koester deze foto's, en wil er graag nog! Vandaar deze pagina.

Willen jullie mij ook een leuke foto sturen van jullie kleintje

in actie met iets van Aureline?

Stuur het me op per mail, en ik zorg voor een kleine attentie.

Hieronder nog meer van die guitige Aureline-klantjes, groot én klein.

Het maakt niet uit wat u hebt gekocht of besteld, een haarborstel, een boekje, een kaartje ...

Enkele lieve reacties in 2017  :

... de brooddoosjes, die nog steeds elke dag mee naar school gaan (en telkens in de afwasmachine gestopt worden, helemaal nog geen slijtage!).

- Wat een prachtig ontwerp ... We zijn heel blij met onze keuze, echt mooi.

- Mijn dochtertje was superblij!  Ze vond het fantastisch en natuurlijk apetrots!

  De dag erna wou ze de tekening met de eenhoorn al na tekenen :-)

- Heb het pakketje in goede orde ontvangen :) het ziet er echt schitterend uit! Het zal idd nog even duren voordat ik het onze jongste dochter geef, maar heb het tot die    tijd goed opgeborgen. Dank voor de goede zorg en ik houd je website goed in de gaten, want je hebt zulke mooie dingen! Was ook blij verrast toen ik nog niet zo lang    geleden het geboortekaartje van onze achterbuurjongen zag.... Zo herkenbaar en toch zo persoonlijk .

-Bedankt Marianne om het geboortekaartje voor onze dochter te maken! We hebben enorm veel positieve reacties ontvangen. Bedankt voor alle hulp en persoonlijke aanpassingen die we konden maken. Ook de stickers die we hebben laten maken waren erg mooi en maakte onze doopsuiker helemaal af.

-Door de bereidwilligheid van Marianne kon ik toch nog op tijd een uniek kado geven.

Petekind "Sia" was helemaal in de wolken. Ze wou meteen de sprookjesboeken lezen en vergat de andere kadootjes open te maken. Ook het lessenaartje was een schot in de roos. 

Bedankt Marianne voor de super snelle service.

-dankzij 'Aureline' kon ik mijn petekindje Eléonore verwennen met een prachtig, persoonlijk, schattig en met liefde gecreëerd juwelenkistje...nu nog vullen de komende jaren :-)

Doe zo verder en blijf zo'n leuke, mooie, geweldige sprookjesboeken en andere dingen maken.

-Wij zijn erg enthousiast over de creaties van en de samenwerking met Aureline! Marianne heeft voor ons twee prachtige geboortekaartjes (en schilderijtjes) gemaakt waar we heel veel complimentjes over mochten ontvangen. Daarnaast bestelden we nog een resem andere artikelen via de webshop en stuk voor stuk zijn het prachtige werkjes! Een plezier om de bestelling thuis te krijgen en heel erg leuk om ze als cadeautje te geven en anderen op die manier mee te laten genieten van al dat moois! Blikkendoos, brooddoos, haarspeldjes, sprookjesboeken, ... allemaal tip top! Een echte aanrader! Bedankt, Marianne!

-Onze dochters kregen allebei een setje haarspeldjes voor hun nieuwjaar! Ze lopen er helemaal mee te stralen! Na het fan zijn van de prentenboeken, zijn ze nu ook helemaal fan van hun haarspeldjes! Ze voelen zich nu nog meer prinses! Bedankt Aureline!

-Wij zijn heel tevreden van ons geboortekaartje. De weg ernaar toe was ook heel persoonlijk, gemoedelijk, ... Alles kon besproken en veranderd worden. Leuk dat op deze manier de zus, de broer en de baby op komst samen op een kaartje konden. Ook heel correcte informatie gekregen. Een aanrader!

 

Tekstjes geboortekaartje

Een beetje inspiratie voor uw kaartje ...

 

Zielsgelukkig zijn wij met de geboorte van onze zoon en ons broertje (Arthur)

 

Dolgelukkig en blij zijn wij

met de geboorte van ons dochtertje. (Isabella)

 

Ontvangen in vertrouwen

Teken van hoop

Geboren uit Liefde (Aäron)

 

Winteruur, knisperend vuur, 

Warme wangen, sneeuwballen vangen

 Winterwonder, zo bijzonder. (Niels)

 

Wil je ons meisje thuis zien?

Bel dan even, anders slaapt ze misschien. (voor de praktische kant)

 

Het begin van een nieuw leven,

Zo ontzettend mooi en klein.

Het is eigenlijk niet te beschrijven hoe blij wij zijn. (Norah)

 

Zo klein, zo lief  

Zo mooi, zo welkom (Lauren)

 

Drie kindjes voor altijd samen

en toch zo heel apart

met ieder een eigen plekje

een plaatsje in ons hart. (Merel)

 

Two more little hands 

Two more little feet

Now our family is complete! (Penelope)

 

In de wolken zijn we met de geboorte van ...

 

Op dagen heel gewoon,

en tegelijk bijzonder fijn.

Besef je hoe groot

klein geluk kan zijn. (Ferre)

 

Dat je, net als je overgrootvader,

de kleine dingen in het leven leert waarderen

en velen mag inspireren. (Johannes)

 

Geboren om voor altijd lief te hebben (Eva)

 

Heel lang moest ik wachten

en gaf ik mama’s buik een kus.

Nu mag ik je echt knuffelen

en trots zeggen :

ik ben je grote zus! (Jessica Kate)

 

Liefde, zo mooi en zo fijn….

Nog meer liefde om te delen

Nu we met z’n viertjes zijn (Ook bij Jessica Kate)

 

Zoveel wensen, zoveel dromen,

de allermooiste uitgekomen.

Een droom van een dochter aan onze zij,

zo gelukkig, dankbaar, intens blij.

Alle liefde zullen we je geven,

Wat een geluk ‘jij’ in ons leven. (Elise)

 

Dubbel de liefde, dubbel de boevenstreken.

Dubbel de humor, dubbel de ongelukken.

Dat belooft wat ;-) (Tiber)

 

Al word je een klein boefje

of juist heel lief,

vanaf het eerste moment

ben je onze kleine hartendief! (Oscar)

 

Het kleinste wonder, ons grootste geluk. (Teo)

Sofie Strekenmie

Ziezo, mijn tweede schilderijtje is bijna klaar en ik voel een heerlijk enthousiasme kriebelen bij het maken van dit schilderijtje.

Sofie Strekenmie komt er echt! Ik heb een hele fijne dame ontmoet die me coacht en mijn teksten verbetert.  Wat is het fijn om te kunnen praten over wat er in je hart omgaat, met iemand die even enthousiast is en meedenkt.  De dame in kwestie zal zich wel herkennen.

Tiny kijkt over mijn schouder mee, zoekend naar inspiratie, en naar wat ik mooi vindt. 

Het zal nog even duren voor het boek echt klaar is, en we zullen knopen moeten doorhakken ivm de tekst.  Een tekst van 200 jaar geleden ... trouw blijven aan de sfeer, maar toch schrijven voor de kinderen van nu.

Dit boek wordt een beetje een cadeau aan het kleine meisje in mij, en hopelijk kan ik de kleine meisjes en hun mama's van vandaag ook raken, met dit boek.  Recht uit het hart.

Communiekaartjes op maat

Communiekaartjes en lentefeestkaartjes waren er in alle geuren en kleuren.  Hier ziet u enkele die ik schilderde.  Aan de hand van persoonlijke elementen van het kindje maakte ik het schilderijtje, en hiervan uitnodigingen, menu's, bedankjes en ook communieprentjes met foto van het kindje.

Vrijgezellen workshop voor Talitha

Wat was ze blij Talitha! En een tikkeltje ontroerd, samen met Maureen die haar feest had georganiseerd.  Ik ook een traantje moeten wegpinken, want het is zo fijn als de mensen zo blij zijn.  Het is toch wat, kiezen wat uw beste vriendin, zus, nicht, ... zo graag zou willen doen tijdens haar vrijgezellenfeestje! Talitha is erg creatief zelf en al lang droomde ze van een mooi en persoonlijk schilderij boven de eetkamertafel.  Dat wist Maureen niet, maar het was een schot in de roos! 

Ik kreeg een fijne mail op voorhand van Maureen met info over Talitha en haar bruidegom.  Ze zeilen heel graag, en Talitha houdt van zachte romantische kleuren, en ze hebben twee prachtkindjes. Met dit in gedachten maakte ik eerst de schets op het doek.  En dat vond ze meteen zo mooi.  Ouf!  En dan schilderen maar! Iedereen heeft iets gedaan, en Talitha was helemaal weg van het bloemenkleedje dat ze voor haar dochtertje aan het schilderen was.  De vlagjes met de landen die voor hen telden zijn een mooie eye-catcher geworden.

De meiden hebben ondertussen ook fijn kunnen babbelen, natuurlijk met een glaasje cava erbij.  Dit is het resultaat tot hier.  Want nu ligt het doek even bij mij nog, om het helemaal af te werken en mooi in te pakken.

Het wordt dus nog een hele verassing wanneer het overhandigd gaat worden op het huwelijk! 

Geboortekaartjes 2de en 3 de kindje

Enkele geboortekaartjes die ik schilderde met een verhaaltje.  Elk schilderijtje werd geschilderd voor een tweede of derde kindje, of een tweeling ook.  Met bijzondere elementen die echt bij het gezinnetje passen.  Heerlijk om er enkele hiervan samen te zien! :-)

Winkel-atelier in Haspengouw

Het gaat echt gebeuren!

Na veel zoeken en dromen hebben we een huis gekocht in Haspengouw en verhuizen we van het bruisende Antwerpen naar het groene Haspengouw.  En wel in het meest idyllisch deeltje van Haspengouw en in een straatje met deze mooie winkel waar we al enkele keertjes met een fijn gevoel wandelden, samen met kleine Emiline.  We moeten af en toe nog eens in elkaars arm knijpen.  

En binnen een klein jaartje rond deze tijd hoop ik jullie te mogen verwelkomen in een heus winkelatelieetje, dicht bij Sint-Truiden, maar middenin de fruitboomgaarden en de Vesparoutes!  (tip voor vrijgezellenfeestjes voor bruidjes van volgend jaar!).  Happy!  

 

Mijn vernieuwde website

Mijn allereerste website.. zo eenvoudig, en zelf geknutseld.   En soms vraag ik me af of hij niet beter was. 

Duidelijk, overzichtelijk en zonder poespas maar dan ook helemaal niet bestand tegen de huidige I pads en smartphones en andere SEO-vereisten.   En toch staat hij nog steeds op het web, onverwoestbaar zoals een oldtimer. :-)  En staan de foto's van deze site nog steeds op google, weliswaar met een lelijke ondertiteling à la skynet.users.

 

Na veel gezoek heb ik nu eindelijk mijn algemene site vernieuwd en vereenvoudigd om dubbel gebruik te vermijden met de webshop. 

En hij heet nu terug, heel eenvoudig, www.aureline.be.

Back to basics.  :-)

 

Communie, huwelijk, geboorte, kerst : 2016

2 geboortekaartjes die er nog zeker bijhoren, communicantes, huwelijk en een prachtig kerstkaartje.  Dat, naast nog vele andere dingen zoals wenskaarten, nieuwjaarsbrieven en schilderijtjes op maat maakte ik in 2016. 

Geboortekaartjes voor meisjes 2016

En hier mijn schilderijtjes voor de meisjes uit 2016.  Roos, ja, maar dan wel met pit! De auto van papa mocht erop staan, een lief ooievaartje, en natuurlijk veel prinsesjes en feetjes.  Ook een meisje wandelend in de voetsporen van papa en mama die in Nieuw-Zeeland hebben gewoond.

Olivia is een geliefde naam geworden in 2016.

Heel trots en blij dat ik deze vrolijke kaartjes heb mogen maken.  Stuk voor stuk op maat en met zorg geschilderd, volgens de wensen van de ouders.

Geboortekaartjes op maat voor jongetjes in 2016

Fijn om mijn schilderijtjes bij elkaar te zien!

Dit zijn schilderijtjes op maat die ik maakte voor jongetjes.

Veel blauw, veel plezier, vrolijke vriendjes, broertjes, zusjes, prinsjes en draakjes en zelfs een grote taart met kers en snoepkraampje kwamen het geboortekaartje kleur brengen.

 

Wintermarkt Edegem 17 en 18 december

Heel geïnspireerd!  Ik wil graag nieuwe dingen voorstellen voor de markt in Edegem.  Dus heb ik de kleine voorraad houten spulletjes die ik nog heb beschilderd en dit zal ik voorstellen op het marktje.  Helaas maar erg beperkte voorraad.  1 juwelendoosje waar een ballerinaatje op komt, 3 speldendoosjes, kerstornamentjes, 2 lampen die echt heeeel mooi gaan zijn en ook nog 3 pennendozen, ook voor jongetjes. 

Daarnaast ben ik ook mijn wenskaarten aan het drukken, en natuurlijk zal ik ook mijn boekjes verkopen.

Alles wordt gepersonaliseerd, dus de naam van het kindje komt op het schilderij, of in het boekje! 

Wil je alsnog een juwelendoosje of iets anders bestellen voor kerst?  Dit kan nog maar dan moet ik even een voorraadje terug opslaan.  Voor mij zal het heel fijn zijn om eens al mijn artikelen samen te zien, want alles is altijd op bestelling, en dus snel de deur uit!

DIY Adventskalender

Een grote plateau met rechtopstaande boorden heb ik gisteren bij de Blokker gekocht (7 euro).  De achterkant van de plateau heb ik met behangpapier beplakt, en met hetzelfde behang sterretjes geponst, met een grote pons. Sterretjes dubbel geplakt, voor de stevigheid. Gaatje erin, en mee aan het zakje. Met punaises heb ik touw opgespannen (in het midden van de kader).  24 organzazakjes gekocht, waaronder één gouden en de draadjes eruit gehaald.  Volgend jaar vervang ik de punaises door oogjes, dat is steviger en veiliger!  Snoepjes erin, en met keukendraad ook vastgestrikt.  

Uit de Zeeman (dank je Juline) een mooie koperdraad met ledlichtjes gevonden, 3 euro.  Die zet ik in een vierkant rond de kader.  Ik heb dan wel zelf een hartje geschilderd, die ik met superlijm vast heb geplakt aan de bovenkant van de kader.  Zo'n hartje kan ik natuurlijk makkelijk op bestelling schilderen (12 euro). :-) Verder lichtje achter het hartje vastgemaakt.  En dan lichtjes aan! 

Natuurlijk kan u zelf behang, lint, accessoires kiezen.  Oh ja! Bij de Action heb ik leuke kerstbelletjes gevonden, en die hangen er nu ook op. Op bestelling kan ik hem voor u maken. 

Kerstkoekjes bakken : receptje

Kleurrijke koekjes bakken : recept

Voor 12 jamkoekjes : 

200 gr zelfrijzend bakmeel

100 gr basterdsuiker (of gewoon rietsuiker bvb)

100 gr boter in blokjes

1 ei, lichtgeklopt

4 eetlepels confituur: abrikozen, frambozen, aardbei,  ...

 

Werkwijze :

Verwarm de over voor (Elektrische oven 190 gr, heteluchtoven 170 gr, gas stand 5 )

Vet een bakplaat in.  

Doe bloem, suiker en boter in een kom en kneed tot een kruimeldeeg.  Voeg zoveel ei toe totdat een mooi compact deeg ontstaat.

Wrijf de deegrol met bloem en open rollen tot u ong. een dikte bekomt van ong. 1 cm.

Met een vormpje kan u hartjes, sterretjes, .. maken.

Op de plaat leggen met voldoende ruimte ertussen.  En met een vinger een kuiltje maken in elk deegvormpje.  Hierin wat jam scheppen met lepeltje.

Bak 10-15 minuten tot de koekjes gaar zijn en goudbruin van kleur.

Verplaatsen naar een rooster en laten afkoelen.

 

 

Collectiekaartje meisje schommel

Nu mijn sneeuwbol een fijn leven gaat kunnen leiden, kan ik weer aan de slag met het schilderen.  Dit schilderijtje wordt een nieuw collectiekaartje.  Lieve klanten hebben me dit ingefluisterd, en samen met hen kan dit kaartje tot stand komen.  Ik ging naar ze toe in Nederland, en tijdens een fijn gesprek met koffietje besproken we de schets, dat nu uitgewerkt zal worden tot een uniek schilderijtje.

Work in progress!

DIY sneeuwbol

Zo wat het leukste aan mijn 'werk' is het bedenken van nieuwe mooie dingen voor bvb de kinderateliers.  En nu dus de sneeuwbol.  Het blijft magisch, wonderlijk en mooi.  Ik wilde het wel niet van een confituurpot maken, maar met een glas dat echt mooi van vorm is.  En als je denkt dat je de oplossing hebt gevonden, komt het volgend probleempje om de hoek.  Samen met manlief 2 dagen lang getracht om het mannetje op het plastic te laten plakken.  En eindelijk blijft mijn kerstmannetje nu plakken, ondersteboven.. ik durf het nog niet om te keren. Maar het ziet er veelbelovend uit.  

Nu het leukste deel : afwerken!

Geboortekaartjes teksten

Enkele mooie tekstjes die klanten op hun geboortekaartje lieten zetten!

- Geboren om voor altijd lief te hebben. (voor Alice)

- Over bergen en dalen, hoog in de lucht gingen we je halen.  Geluk kwam in een vogelvlucht. (voor Olivia)

- ABC and 123 ... someone new to play with me! I have a little sister ... she is as sweet as can be. (voor Amaya)

 

- Oh wat was het fijn om bij mama te zijn. Maar nu ik papa ken, ben ik blij dat ik geboren ben. (voor Loïc)

- Ik ben zo blij, de baby, dat ben jij! Welkom lief zusje van mij! (voor Janne)

- Een klein, groot gelukje.  Een stukje van ons allebei. (voor Laure)

- Ik ben met veel energie op aarde geland! (voor Mathijs, op zijn rollercoaster)

- Met liefde gemaakt in Nieuw-Zeeland, verder gegroeid in Australië, geboren in België.  Nu is onze dochter klaar voor haar eigen levensavontuur. (voor Marie-Lee)

- Victor en George verkondigen stoer, de geboorte van hun kleine broer. (voor Marcel)

- Op mijn teentjes kijk ik over 't randje van de wieg.  Kiekeboe klein broertje, ik vind je lief! (voor Floris)

- Je mag zijn zoals je bent, om te worden wie je bent, maar nog niet kunt zijn.  En je mag het worden op jouw manier en in jou wtijd. (voor Julie)

- In Patagonia keken we naar sterren, bij bewolkte hemel.  Nu vertrek jij op je eigen reis, en wij met jou. (voor Iben)

- Grote broer voorop, handje voor mama, handje voor papa.  Ook jij vertrekt nu op je eigen reis.  En wij met jou. (voor Josse)

- Liefde overwint alles! (voor Sertijn)

- Korte beentjes, mini teentjes, lachend mondje, pamperkontje, welkom lieve ukkepuk. Jij bent ons eerste meesterstuk! (voor Sarah)

- Grote avonturen beginnen klein. (voor Quin)

- Papa fier, mama blij, buikje weg, jij erbij! (voor Nora)

- En of sprookjes echt bestaan ... (voor Nel en  Nim)

- 2 kersjes op de taart voor Veerle en Dieter.  2 kornuitjes voor grote zus Fien. (voor Miel en Marie)

- Thor hoopte op een zusje. Gus wilde allebei. Maar mama en papa wensten maar 1 ding, en dat ben JIJ! (voor Brick)

 

Wordt vervolgd! :-)

 

Verjaardagsfeestjes

Mijn jaarlijkse herfststage is weer voorbij en wat was het weer fijn! Samen met de kinderen hebben we een collagemeisje gemaakt, en een collageprinsje voor de jongens.  Ik probeer regelmatig iets nieuws te proberen, dat ik daarna ook gebruik voor mijn creatieve verjaardagsfeestjes.  Klein of groot, meisje of jongen, iedereen vind het elke keer fijn om te schilderen.  Zo fijn om te zien hoe ze er iets moois van maken.  De meisjes zijn een beetje meer sociaal.  Ze maken graag wat hetzelfde, kijken naar elkaars werkje, commentariëren en stellen elkaar gerust! 'Ooh, dat is prachtig!' .  En de jongens, die zijn doelgericht! Ze kijken gefocust naar hun eigen schilderij, en schilderen er geweldige avonturen op.  En zo is elk schilderij weer een echt persoonlijk kunstwerkje geworden.  Het leukste deel voor mij is dan het afwerken.  Met gouden letters komt hun naam erop, en wat zijn ze blij achteraf met het resultaat! 

Mijn allereerste kaartje ...in mijn dromen

Daar is ze dan, ik vond het terug in Aurane's doos.  Een gewone rotan doos, nog altijd niet één van mijn handgeschilderde herinneringendozen die ik zo vaak voor mijn klantjes maak.  Aurane dreigde toen nog Aurelia te heten, en wordt nu bijna 22 jaar.  En ergens in september 1994 was ik met haar geboortekaartje bezig. 22 jaar geleden. Wat was het toen anders! We hadden de keuze tussen een kaartje uit de albums in de drukkerijen.  Beertjes, ooievaartjes, babietjes.  En dat was het ongeveer. Of, dan toch maar de heel eenvoudige maar chique effen kaartjes, wit, met de naam erop en een strikje.  Vichyruitje roos of blauw.  Aurane heeft uiteindelijk zo'n kaartje gekregen, mooi wit papier, met enkel haar naam gedrukt op de voorkant, en een effen bordeaux strikje erop.  Een kaartje uit een album, zo standaard, ik kreeg het niet over mijn verwachtingsvol moederhartje.  Maar het kaartje op de foto .. DAT was wat ik zo graag had willen maken voor haar.  Ik zie me nog met de schets naar Drukkerij Baeyens gaan in de Grote Steenweg. Elke extra kleur was betalend, dus kaartjes zoals nu met wel 1000 kleurschakeringen ... dat was dus een onbereikbare droom die nu, anno 2016, helemaal normaal is dankzij het digitaal tijdperk. Veeeeeeel later pas, in 2005 ben ik mijn bedrijfje Aureline gestart met zoveel passie en enthousiasme dat ik er 's nachts niet van sliep, vol ideetjes en zin.  Pas in 2007 kwam mijn allereerste geboortekaartje dankzij de vraag van een klant. En nu zijn we alweer 2016 en honderden liefdevolle geschilderde geboortekaartjes verder.  En weer is de wereld van de geboortekaartjes wezenlijk veranderd.  Zoveel keuze, zoveel leuke webwinkeltjes dat ik me afvraag hoe de mensen mijn webwinkeltje vinden. Gelukkig, ze vinden het wel.  En die webshop is dan weer zooo anders dan de rest. Maar wel heel herkenbaar, dat wel.  En soms vraag ik me af ... moet ik nu de trends volgen?  Ook flamingootjes schilderen? Ook letterpress aanbieden?  Of moet ik echt mijn ding blijven doen, zelfs al is het zo anders dan het huidig aanbod?  Ik vermoed een combinatie van de twee.  Mijn sprookjesachtige feetjes en draakjes blijven schilderen, want dat is wat mijn klantjes mooi vinden hoor ik, maar met aangepaste, moderne doopsuikerpresentaties.  En ik wil nu nog meer luisteren naar wat mijn klantjes willen, doorvragen misschien, zodat ik echt zeker ben dat ik ze echt heb gegeven wat ze wilden, voor het kaartje, maar ook voor hun doopsuiker. Op maat bedacht. 

 

 

 

 

 

Septemberboost ... of blues

Het is weer een tijdje geleden dat ik aan het bloggen was.  Maar het bekruipt me weer.  Tegenwoordig is er zoveel communicatie mogelijk op alle manieren, facebook, instagram, blog, telefoon, mail, ... en soms wil ik gewoon eens schrijven. Een mooie foto, en een tekst. Zoals nu, september.  Juline gaat naar het 6de humaniora. En om te grappen wil ze nu eens extra kitcherig kaftpapier. Ze heeft er met eendjes. Knalgeel, vrolijk.. niet chic of trendy. Ach, het is ook de allerlaatste keer dat ze boeken gaat kaften. Zij dan. Binnen enkele jaren begin ik terug met Emiline en zal ze met heel veel zorg haar jaarlijks kaftpapier kiezen. Roos waarschijnlijk, dan zeer zeker geen roos, dan paardjes misschien, en in de humaniora misschien weer effen papier met daarop tijdschrifteniconen waar ze naar zal opkijken. En het brengt me weer naar vroeger. De tijd dat ik alleen was met Aurane en Juline. Op zich een heerlijke tijd, helemaal op mijn meisjes gericht... en met tijd.  En daarme het stilaan groeien van mijn passie voor het schilderen. Ik genoot ook toen al zo van de kinderboeken, en vooral de originele boeken die ik koos tijdens die gezellige homeparties met Kristine Cuypers, Books@home. Die daarna mijn boekjes uitgaf. Wat een heerlijke tijd. Veel van haar boeken heb ik nog, en begin ik nu voor te lezen aan Emiline. Eentje hiervan is Toet en Snuitje, van Holly Hobbie! Jaja, zij schilderde ook nog andere dingen. Een prachtig inspirerend boek is het, met zo veel detail en vrolijke tekeningen.  En het geeft me dan weer moed en zin om aan mijn eigen project te werken. En verder te dromen naar de winter die komen gaat. Wandelen met Peter in het gezellige Friesland, of met Emiline en haar zussen kijken naar de speelgoedcatalogi van de Sint. :-).  Want mooie herinneringen blijven komen.

Nostalgie

Dingen lijken zo vanzelfsprekend dat men er niet meer op let, tot de dag komt dat we ze misschien niet meer elke dag zullen zien, of het gevoel hebben vooral, dat we er zo naartoe kunnen.  Waarschijnlijk verhuizen we, binnen een jaar, wanneer dochter Juline op kot zal gaan.  Weg van Antwerpen, naar het groene Limburg.  Een bizar compromis tussen Frankrijk en Antwerpen.  :-).  En plots is het heerlijk om met Emiline in mijn zo geliefde Nachtegaelenpark te wandelen.  Daar waar ik als klein kindje ook wandelde en speelde, en ook Aurane en Juline later.  Zo blij dat ook zij daar kan stoeien en op het bladerentapijt kan stappen. Deze woensdag was het even heel erg genieten, even weg van het werk want er is zo veel te schilderen en te regelen dat het soms iets te veel wordt.  Maar natuurlijk zal ik niet klagen.  Ik geniet met volle teugen van dit vrolijk snoetje, en morgen zit ik vol frisse ideetjes terug aan mijn tekentafel!

Frozen à la Aureline

Al vele jaren organiseer ik stages met de kindjes.  Toen ik nog in het appartement in Edegem woonde, werd het hele salon, living en keuken omgetoverd tot een stageplek om te schilderen en te koken of kaarsjes te maken, een hele week lang en de hele dag.. Een keer werd ook het bed omgetoverd tot trampoline! Ik denk dat de kindjes echt een thuisgevoel hadden een week lang in die kleine groep.  Het was toch iets anders.  Op vrijdag als de kindjes weggingen stonden er traantjes in de ogen als ik weer een afscheidsknuffel kreeg.  En elke keer keek ik naar de chaos en zei, nooit meer ... maar het is zo leuk om te doen! Dus doe ik het weer.  Nu wonen we in een iets 'deftiger' huis, met een mooi parket, en dus kan het niet meer een hele volle week, maar wel twee namiddagen.  Dat is ook heel leuk want we concentreren ons om iets mooi te maken waar ze trots op zijn.  Dit jaar lijkt Frozen wel erg in trek zei een klantje me, en dus dacht ik een schilderijtje te maken in de kerst, Aureline à la Frozen.  Maar hoe doe je dat? Ik ben dus goed aan het rondkijken naar Frozen plaatjes, de kleedjes, de personnages en wil zo de sfeer vinden, eventueel sneeuw erop.  En bij een klantje ga ik zelfs een Frozen-verjaardagsfeestje doen.  Met heuse Frozen-uitnodigingen.  Foto's komen met plezier later!  Ik kijk ernaar uit. 

Laure's kamer

Nog niet helemaal klaar, maar toch bijna.  Laure is 2 1/2 en mag bijna naar school.  Haar mama en papa wilden haar kamertje dan ook mooi inrichten voor dit grote meisje.  Mama houdt heel erg van zachte oudpastelkleurige tinten ... en ik ook! Nu ben ik dus haar kamertje aan het opfleuren met vlindertjes, vogeltjes en een dwarrelend feetje dat over Laure's dromen gaat waken.

Nog niet helemaal klaar want nu komt het leukste deel : kleine toetsjes glitter, zilver en nog wat fijne lijntjes die ik laat dansen over de schilderingen.  Fijn om te doen! 

Mijn nieuwjaarsbrief!

Elk jaar ben ik erg vereerd dat ik weer nieuwjaarsbrieven mag schilderen voor Marsival.  Dit jaar dus ook, voor de kindjes die hun brief gaan lezen voor het nieuwe jaar 2016.  Dat is nog heel ver, maar voor mij vandaag te schilderen, en even stil te staan.  Eerst een ideetje vinden, zich, in de zomer, wanen in winterse sferen met sneeuw, winterpret, kinderlijke vrolijkheid en het hart vol van goede voornemens.  Elke keer sta ik dan weer een beetje stil bij de mooie eenvoudige dingen van het leven.  Wat telt er nu bij die kinderhartjes?  Mijn grote meisjes (16 en 21 jaar) maken nog steeds zelf een briefje (ze krijgen ze al lang niet meer mee van school)   ... en stiekem verheug ik me op wat ze gaan schrijven.  Hun briefjes zijn me des te kostbaarder, want echt persoonlijk.  En de kleinste, tja, vandaag 2 jaar, nog een beetje te klein om een briefje voor te lezen. Ach, het geeft me elk jaar weer een nostalgisch, vredig gevoel dat schilderen voor Marsival.  Dankbaar dat ik ook dit jaar weer mag schilderen.   De brief op deze blog is van vorig jaar.  De twee nieuwe zullen snel te zien zijn op mijn FB-pagina of in de Marsival-catalogus, of misschien in een kinderhandje! :-)

Ideetjes van mijn klantjes!

Soms zijn het mijn klantjes die met mooie ideetjes afkomen.

Olivier is geboren, en dus mag ik met enige trots tonen wat de mama heeft laten maken voor zijn kamer.  Het schilderijtje werd gedetoureerd en met de verschillende elementen heeft de drukker een volledige wand lichtblauw behangpapier gedrukt met mijn draakje en kasteeltje erop, en een  naammuursticker.  Boven de okergele zetel prijkt het kasteeltje, met dambord ... want papa is grootmeester in de damsport.  Heeeeel mooi vind ik. 

De andere foto's staan op mijn FB-pagina.

Elke keer een stukje inleven in een mensenleven ...

Dit schilderij heb ik mogen maken voor een verliefd koppeltje dat gaat trouwen.  Hun dochtertje krijgt natuurlijk een centrale rol en mag het allemaal meemaken.  Het is heerlijk om elke keer weer en stukje verhaal te horen van mensen die iets bijzonders in hun leven gaan beleven.  Een geboorte, een doop, een huwelijk, ... en ik mag er een stukje van schilderen.  Dit schilderijtje vind ik bijzonder geslaagd wegens de kleuren die eens anders mochten zijn.  Het koppeltje gaat in Toscanië trouwen! Wat heerlijk toch.  Het mocht dus echt een Toscaans landschap worden, met natuurlijk het gezinnetje op de voorgrond.  Ze zijn op weg, met een lekker flesje wijn en brood, klaar om te gaan picknicken op een mooi plekje.  Het mooie vrije leven ... :-)

Prinsesje Frutslala

Het was even spannend ... maar Frutslala is een prinsesje dat binnenkort in geuren en kleuren verteld gaat kunnen worden aan onze kleine prinsesjes! Het boekje gaat er komen. Het is een mooi verhaaltje over een guitig prinsesje en leuke wolkjes. Nu nog schilderen en schilderen en schilderen en klaar zijn voor de boekenbeurs! Wie het boekje al wil bestellen mag me mailen.  Voorlopig nog steeds 10 euro ipv 13,50 euro! :-)

Angelica Country and Home

Een prachtige catalogus gemaakt door Angelica, voor de winkels in Italië.  Warm en cosy, vol dromen en mooie prenten.  Af en toe een receptje, een lief woordje, weliswaar allemaal in het Italiaans.  En hierin sta ik ook met mijn spulletjes.  Ik hoop dat de Italianen het mooi vinden.  Ik vind de cover van het boek alleszins prachtig met dat lief meisje.

Bij mij te koop : het melanineservies in roos of blauw en het valiesje.  Ook kleine glazen potjes voor suikerboontjes of haarspeldjes en de kleine albums. Ik ben er trots op! :-)

 

Mijn lievelingsfoto ...

Het was even geleden dat ik nog even kon schrijven, maar 2 september, een dag na school, twee daagjes na mijn verjaardag, voel ik misschien weer enige rust terugkeren.  Het is toch heel hectisch met iedereen samen en mijn atelieetje, en de geest wil wel eens rust om nieuwe ideetjes te vinden en alles op een rijtje te krijgen.  Al schilderend hoorde ik op TV een coach ( tegenwoordig hebben ze dus coaches die je helpen om het nieuwe schooljaar tegemoet te gaan) zeggen tegen de mama dat ze een foto moesten kiezen en op de frigo plakken, een foto die hen doet denken aan mooie momenten, een vakantiefoto.  Wel, dit is mijn foto.  Hij hangt zelfs in vorm van cadeau (gekregen van Juline) op het magneetbord.  Een bon voor 5x koken, 5x de was, 3x dit, 4x dat ... omdat ik zo van rust hou en een beetje hulp.  De traantjes zaten in mijn ogen.  Dit jaar ben ik enorm verwend geweest door mijn dochters en man.  En als ik het weer even echt niet zie zitten met huishouden en werken als zelfstandige ... dan kijk ik naar deze foto.  

Contact:

marianne@aureline.be

0474 415 670

Bergstraat 19, 3870 Mettekoven

Ik woon en werk in Mettekoven, te LIMBURG, maar kom regelmatig naar ANTWERPEN

bij mijn dochters, waar eventueel ook bestellingen afgehaald kunnen worden.