Kerstkoekjes bakken : receptje

Kleurrijke koekjes bakken : recept

Voor 12 jamkoekjes : 

200 gr zelfrijzend bakmeel

100 gr basterdsuiker (of gewoon rietsuiker bvb)

100 gr boter in blokjes

1 ei, lichtgeklopt

4 eetlepels confituur: abrikozen, frambozen, aardbei,  ...

 

Werkwijze :

Verwarm de over voor (Elektrische oven 190 gr, heteluchtoven 170 gr, gas stand 5 )

Vet een bakplaat in.  

Doe bloem, suiker en boter in een kom en kneed tot een kruimeldeeg.  Voeg zoveel ei toe totdat een mooi compact deeg ontstaat.

Wrijf de deegrol met bloem en open rollen tot u ong. een dikte bekomt van ong. 1 cm.

Met een vormpje kan u hartjes, sterretjes, .. maken.

Op de plaat leggen met voldoende ruimte ertussen.  En met een vinger een kuiltje maken in elk deegvormpje.  Hierin wat jam scheppen met lepeltje.

Bak 10-15 minuten tot de koekjes gaar zijn en goudbruin van kleur.

Verplaatsen naar een rooster en laten afkoelen.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact:

marianne@aureline.be

0474 415 670

Bergstraat 19, 3870 Mettekoven