Ondernemen als vrouw

Na 15 jaar zelfstandige werd het - EINDELIJK - tijd om een echte gevelbanier te zetten.  Dit kon enkel door de hulp van mijn  handige en enthousiaste man. Ik hoop dat het het huis een meerwaarde geeft! :-)

20 jaar geleden, in 2000, begon ik te schilderen, eerst voor mijn dochters, en dan stilaan voor anderen.  Het was een heel spannende tijd en ik durfde toen al te doen wat nu erg gepromoot wordt : iets voor jezelf doen met hart en ziel!  In 2005 zette ik dan echt de grote stap als full time zelfstandige (met een beetje hulp) en sindsdien kon ik naar hartelust mijn droom uitbouwen!

Maar een echt atelieetje had ik niet, het is 13 jaar lang een tafel met stoel geweest in de living, met heel veel schildersdoeken rond mij. Dus geen grote investeringen, enkel een zelfgemaakte website, schildersdoeken, verf, penselen en een heerlijke dame die mijn lay-outs maakte  Heel veel werk kreeg ik, gelukkig, en ik schilderde maar door tussen twee kinderateliers door en de opvoeding van mijn twee oudste dochters.  Als alleenstaande heb je wel niet altijd alle mogelijkheden om echt te groeien en te investeren en dus, mijn droom om een echt winkeltje te hebben, of een echt atelier voor alle kinderfeestjes en workshops heb ik gaandeweg moeten laten varen.  Ach, niet erg.  Ondertussen leerde ik mijn man kennen, en zijn we in 2018 verhuisd naar Limburg! En plots had ik wel een heus atelieetje! Met een groot raam speciaal voor mij opengebroken.  Dankbaar ben ik wel! Het lijkt zo simpel! En vandaag hangt er dus ook echt een banier.  De klanten komen op afspraak, of veel gebeurt via mail, maar toch is het fijn om vandaag eens echte 'reclame' te hebben.  Mensen lopen voorbij en vragen zich af .. wat is dat hier .. en nu is dit alvast iets duidelijker! Heel blij met mijn gevelbanier en vooral met de handige man achter de vrouw! :-)

Vandaag vind ik het wel veel moeilijker om zichtbaar te zijn, en te blijven.. iedereen lijkt wel een klein bedrijfje te hebben naast een vaste job, en dit is fijn natuurlijk ... maar het wordt moeilijker om gevonden te worden.  Het aanbod is zo groot! Maar mensen die me vinden zijn dan ook weer gelukkig heel blij! Het is gewoon een andere stijl dan de rest.  Ik heb me dus moeten aan te passen aan de veranderende wereld.  Wat achteraf gezien ook heel boeiend is gebleken! Vandaag maak ik nog steeds geboortekaartjes, maar iets minder dan vroeger, wat me dan weer meer tijd geeft om ze extra gedetailleerd te maken.  En daarnaast ben ik ook taaltrainer geworden, frans en nederlands.  Zo ben ik ook weer in contact met de echte bedrijfswereld! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact:

marianne@aureline.be

0474 415 670

Bergstraat 19, 3870 Mettekoven